Home » Zanimljivosti » Znanstvenici kažu: Djeca nasljeđuju inteligenciju od majke!

Znanstvenici kažu: Djeca nasljeđuju inteligenciju od majke!

 

Prema najnovijim istraživanjima, koliko ste pametni ovisi od inteligencije vaše majke, sviđalo se to vama ili ne, prenosi uspesnazena.com.

Pogledajmo ovo sa znanstvene točke gledišta.

Poznato je da žene imaju XX kromosome, a muškarci XY kromosome. Kromosomi se nalaze u stanicama i odgovorni su za prenošenje gena.

Ovo istraživanje tvrdi da inteligencija dolazi izravno od tih značajnih X kromosoma, a uzimajući u obzir da naše majke imaju XX kromosome, postoje dva puta veće šanse da naša inteligencija potječe od njih.

Otkriveno je da majke igraju izuzetno važnu ulogu u negenetskom dijelu inteligencije, a pojedine studije sugeriraju da je povezanost majke i djeteta blisko povezana s inteligencijom.

Smatra se da snažna veza s majkom djetetu pruža osjećaj sigurnosti, koji mu dozvoljava  da istražuje ​​svijet i daje samopouzdanje da rješava probleme.

Osim toga, predane i obazrive majke češće pomažu djeci u rješavanju problema i tako im pomažu da ostvare svoj puni potencijal.

Doduše, istraživanje je također utvrdilo da genetika nije jedini faktor koji utječe na inteligenciju – smatra se da je samo 40 do 60 posto inteligencije nasljedno i da na drugi dio utječe okruženje.

Naravno, uloga očeva u razvoju inteligencije djeteta nije zanemariva, budući da cijeli niz drugih faktora – kao što su intuicija i emocije – koje djeca mogu naslijediti od očeva, također utječu na razvoj inteligencije.

uspesnazena.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!