Home » Zdravlje » Vrhunski dermatolog Gilber otkrio istinu – bore ne dobijate zbog starosti već zbog ovoga

Vrhunski dermatolog Gilber otkrio istinu – bore ne dobijate zbog starosti već zbog ovoga

Poznati dermatolog Erin Gilber je otkrio jednu od najzastupljenijih tema u današnje doba a to je nastanak bora. Skoro svaka treća žena se već u 30-toj podvrgla nekom tretmanu podmlađivanja . Najprirodniji su hilijuronski fileri koji vam održavaju elastičnost kože. Međutim dermatolog objašnjava kako za ovu “boljku” nije odgovorna starost nego vaši psotupci .


“Ljudi često koriste tako grube peškire ili takozvane četke za lice misleći da će na taj način najbolje očistiti kožu, nisu ni svjesni da time rade zapravo suprotno! Tada pretjerujete sa eksfolijacijom, što uzrokuje crvenilo, upale te čini da koža tamni“, upozoraje dr. Gilber.
“Ako ste mladi prvi preparati koje stavljate na lice su uglavnom skupi anti age proizvodi i losioni, kojim ćete zapravo postići kontraefekat pa će vaša koža stariti prije vremena.”
“Ako ne poznajete dobro biljke i druge kućne lijekove, najbolje je da se ne upuštate u tu avanturu. Nikad ne koristite alkohol kako bi isušili bubuljicu ili jake smjese jer tako ćete stvoriti upalu i veliku iritaciju kože.”
Postoji još jedna loša „navika“ koja pogoduje starenju posebno ljeti, a to je što rijetko ko od nas nosi losion za zaštitu od sunca:“Morate nositi losion i to svaki dan sa faktorom 30 ili više i onu koja je “širokog spektra”, čak i kad je vani oblačno“, navodi doktorka Gilber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!