Home » Zanimljivosti » Testirali smo 14 najčešćih kuhinjskih saveta na internetu i rezultati vam se UOPŠTE neće svideti

Testirali smo 14 najčešćih kuhinjskih saveta na internetu i rezultati vam se UOPŠTE neće svideti

 

Internet je pun trikova i saveta koji vam mogu olakšati život i zbog toga smo odlučili da testiramo neke od najpopularnijih. Da li su toliko efikasni koliko se predstavljaju? Pogledajte.

1. Stavljanje drvene kašike preko šerpe kako mleko ne bi pokipelo

Stavljanje drvene kašike preko šerpe kako mleko ne bi pokipelo

Foto: brightside.me
Rezultat: Mleko je i dalje pokipelo a drvena kašika ništa nije sprečila. Ovo je kompletna budalaština! Zaključak: Neefikasno.

2. Kako biste lakše oljuštili jaja, potopite ih u hladnu vodu nakon kuvanja

Kako biste lakše oljuštili jaja, potopite ih u hladnu vodu nakon kuvanja

Foto: brightside.me
Rezultat: Dobar stari trik koje su koristile naše majke i bake. Stavljanje u hladnu vodu zaista čini da se lakše oljušte. Zaključak: Efikasno.

3. Zamrznuto grožđe može da se iskoristi da rashladi vino

Zamrznuto grožđe može da se iskoristi da rashladi vino

Foto: brightside.me
Rezultat: Za razliku od kocki leda, grožđe ne razblažuje piće. Podjednako je efikasno koliko je i lepo. Zaključak: Efikasno.

4. Kako biste izbegli suze dok sečete luk, sipajte so na dasku za sečenje

Kako biste izbegli suze dok sečete luk, sipajte so na dasku za sečenje

Foto: brightside.me
Rezultat: U našem hrabrom poduhvatu smo shvatili da ovaj trik može da vas poštedi nekih suza… ali ne svih. Zaključak: Efikasno, ali vrlo slabo.

5. Vezivanje posude sa sladoledom u plastičnu kesu pre ubacivanja u frižider

Vezivanje posude sa sladoledom u plastičnu kesu pre ubacivanja u frižider

Foto: brightside.me
Rezultat: Dugo stajanje u zamrzivaču čini sladoled tvrđim i uvek treba da sačekate da se malo odledi pre nego što ga poslužite. Ovaj trik je pomogao da se sačuva mekoća i mogli smo odmah da ga poslužimo bez problema. Zaključak: Efikasno.

6. Kako biste lako oljuštili beli luk, ubacite ga u teglu i protresite

Kako biste lako oljuštili beli luk, ubacite ga u teglu i protresite

Foto: brightside.me
Rezultat: Koristan trik kada želite da oljuštite veću količinu odjednom, samo ne zaboravite da protresete najjače što možete, inače neće uspeti. Zaključak: Efikasno.

7. Isečen limun može da pomogne da sveže isečena jabuka ne postane braon

Isečen limun može da pomogne da sveže isečena jabuka ne postane braon

Foto: brightside.me
Rezultat: Mala količina limuna preko isečenih jabuka stvara fantastičan efekat: ne samo da sprečava pojavu braon boje, već čini da jabuka izgleda sveže i sjajnije. Rezultat: Efikasno.

8. Vezivanje plastične folije na vrh banane čini da voće bude duže sveže

Vezivanje plastične folije na vrh banane čini da voće bude duže sveže

Foto: brightside.me
Rezultat: Kako bismo testirali ovaj trik, koristili smo dve banane – jednu vezanu plastičnom folijom, a drugu u “prirodnom stanju”. Nakon 3 dana, obe voćke su postale nejestive. Rezultat: Neefikasno.

9. Možete skuvati jaje “naopačke” koristeći najlon čarape i lepljivu traku

Možete skuvati jaje "naopačke" koristeći najlon čarape i lepljivu traku

Foto: brightside.me
Za ovaj trik smo uvili jaje u najlon čarape i dobro ga zavrteli. Ovo navodno čini da žumance i belance zamene mesta. Ne zaboravite da skuvate jaje nakon toga. Rezultat: Ovo nije za svakog, jer vrtenje može da bude zamorno. Nakon kuvanja, jaje se vrlo teško ljušti. Možda deluje za nekoga ko ima neverovatnu snagu i strpljenje. Zaključak: Neefikasno.

10. Sačuvajte svežinu zeleniša tako što ćete ga vezati u snop, staviti u vodu i prekriti plastičnom kesom

Sačuvajte svežinu zeleniša tako što ćete ga vezati u snop, staviti u vodu i prekriti plastičnom kesom

Foto: brightside.me
Rezultat: Za testiranje smo koristili dva snopa zeleniša, od kojih je jedno bilo ostavljeno tako kako jeste, a drugo po postupku trika. Par dana kasnije se trik pokazao tačnim i zeleniš je ostao 100% svež. Zaključak: Efikasno.

11. Brz i jednostavan način da se naprave kolačići kada se pomešaju svi sastojci i stave u frižider

Brz i jednostavan način da se naprave kolačići kada se pomešaju svi sastojci i stave u frižider

Foto: brightside.me
Za pripremu kolača smo uzeli 1 jaje, šećer i kakao. Dodali smo malo vode, prašak za pecivo i prstohvat soli. Rezultat: Ukus nije loš, smesa se pretvorila u palačinku, ali sve zavisi od kvaliteta proizvoda. Recept je dobar ako želite da zabavite svoju decu dok ih uvodite u svet kulinarstva. Zaključak: Efikasno, ali se neće dopasti svima.

12. Sečenje čeri paradajza na pola kada ih stavite između dva tanjira

Sečenje čeri paradajza na pola kada ih stavite između dva tanjira

Foto: brightside.me
Rezultat: Sečenje paradajza na ovaj način je teško i uspeli smo da isečemo samo par komada. Ovo je možda efikasno ako koristite veoma oštar nož, ali ćete i tada imati problema da ga isečete jednako. Zaključak: Neefikasno.

13. Zaleđivanje maslinovog ulja u posudi za led čini da traje duže. Čak i nakon više godina, možete ga iskoristiti u kuvanju. Možete dodati biljke pre nego što ga zamrznete i kasnije iskoristite za salate ili topla jela

Zaleđivanje maslinovog ulja u posudi za led čini da traje duže. Čak i nakon više godina, možete ga iskoristiti u kuvanju. Možete dodati biljke pre nego što ga zamrznete i kasnije iskoristite za salate ili topla jela

Foto: brightside.me
Zamrznuti na ovaj način, sastojci su zadržali ukus i aromu, ali je miris polako nestajao. Rezultat: Uspeh u potpunosti zavisi od kvaliteta ulja: ako koristite neprečišćeno maslinovo ulje, onda će se zalediti na 5 stepeni, dok se obično maslinovo ulje neće zalediti. Zaključak: Efikasno, ali samo ako je ulje kvalitetno.

14. Ako želite da isečete avokado na pola i iskoristite samo jednu polovinu, sačuvajte onu sa rupom. Ova polovina će ostati svežija dok je u frižideru

Ako želite da isečete avokado na pola i iskoristite samo jednu polovinu, sačuvajte onu sa rupom. Ova polovina će ostati svežija dok je u frižideru

Foto: brightside.me
Rezultat: U eksperimentu smo ostavili dve polovine u frižideru i nakon dva dana ni jedan avokado nije izgledao sveže. Zaključak: Neefikasno.
Image source: brightside.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!