Home » Savjeti » SVAKI DAN KORISTIMO ALUMINIJUMSKU FOLIJU: Zastrašujuće je koliko je štetna za zdravlje! Evo kako ubija naše telo

SVAKI DAN KORISTIMO ALUMINIJUMSKU FOLIJU: Zastrašujuće je koliko je štetna za zdravlje! Evo kako ubija naše telo

 

Aluminijska folija je nešto što većina nas koristi skoro svakodnevno. Ali niko i ne pretpostavlja da ona može biti veoma štetna po vaše zdravlje.

 

Deluje kao neurotoskin

Pripremanje hrane u aluminijskoj foliji, zagrevanjem će dovesti do oslobađanja velikih količina aluminija. To će štetno delovati na mozak i smatra se da povećava rizik od nastanka Alchajmera. Ukoliko koristite aluminijsku foliju, onda je barem nemojte zagrijavati.

FOTO: PRINTSCREEN

Bolesti kostiju

Zbog unosa aluminija će se stvoriti problem s kostima. Aluminijum smanjuje proizvodnju koštanih ćelija što će dovesti do slabljenja kostiju, ali i bolova. Zato ne preterujte sa hranom iz aluminijskih folija jer vam može štetiti.

 

Problemi sa plućima

Još jedan od problema koji se može javiti jeste problem s plućima. Možete imati i poteškoće sa disanjem. Zato ne pripremajte hranu u aluminijskoj foliji zbog zagrevanja i otpuštanja aluminijuma. Pored aluminijske folije, hrana iz mikrotalasne  je vrlo štetna za naše zdravlje jer mikrotalasna uništi sve dobro što je u namirnicama. To zračenje će dovesti do stvaranja kancerogenih materija. Zato su u mnogim državana mikrotalasne zabranjene. Tako da izbegavate zagrevanje hrane u mirkotalasnoj ili pripremu hrane u aluminijskoj foliji.

FOTO: PROFIMEDIA

Kurir.rs/MegagigaFoto Profimedia)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!