Home » Recepti » Recept za ukusan napitak protiv visokog krvnog pritiska

Recept za ukusan napitak protiv visokog krvnog pritiska

 

Ovo osvežavajuće piće pruža energiju i reguliše krvni pritisak

Zaboravite na jutarnju kafu – predstavljamo vam recept za ukusan napitak koji će vam pružiti dovoljno energije i sniziti visok krvni pritisak.

Visok krvni pritisak može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema ukoliko se ne drži pod kontrolom. Osobama koje imaju probleme s visokim pritiskom stručnjaci preporučuju da koriguju ishranu, smanje unos soli, alkohola, kofeina, da redovno vežbaju i održavaju optimalnu telesnu težinu, piše Stvar ukusa.

Ishrana bogata vitaminom C i kalijumom veoma povoljno utiče na krvni pritisak. Antioksidans vitamin C pomaže u neutralisanju slobodnih radikala i opušta krvne sudove. Pored toga, funkcioniše i kao diuretik i eliminiše višak natrijuma iz organizma. Predstavljamo vam recept za ukusan jutarnji napitak koji snižava visok krvni pritisak.

Potrebno:

pola šolje obranog mleka
pola šolje jogurta s niskim procentom masnoće
pola šolje iseckanih jagoda
jedna banana iseckana na kolutove
jedan kivi, oljušten i sitno iseckan
kašika mlevenog lanenog semena

.

Sve sastojke stavite u blender i dobro umutite. Pijte napitak u jutarnjim satima nekoliko puta nedeljno.Ovaj preparat vam može poslužiti kao zdrav dodatak ishrani, a pored njega obavezno uzimajte terapiju koju vam je odredio lekar.

Pre uzimanja prirodnih preparata obavezno konsultujte svog lekara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!