Home » Kancer » RAK RASTE U VAŠEM TELU: 10 simptoma koje svi ZANEMARUJU

RAK RASTE U VAŠEM TELU: 10 simptoma koje svi ZANEMARUJU

 

Znakovi raka često budu neotkriveni na vreme jer mogu biti vrlo mali, a ljudi ih primete kad postane prekasno.

Dakle, znati kako da prepoznate znakove raka je od najveće važnosti kada je u pitanju sprečavanje i odgovarajuće lečenje. Uzmite u obzir sledeće rane znakove raka:

 

Svrab kože

 

Telo tretira rak kao strane bakterije i imunološki sastav se bori uz pomoć belih krvnih zrnaca. To dovodi do povećanja protoka krvi u područjima gde ćelije raka napreduju, što uzrokuje svrab kože, crvenilo, stezanje i promenu  boje.

 

 

Promene u mokrenju

 

Bilo kakva promena u mokrenju, kao što su prisutnost pene, krvi, promena mirisa i boja može ukazivati ​​na rak i zahteva pomoć lekara.

 

Promene u glasu

 

Rak grkljana može uticati na visinu i ton vašeg glasa. Stoga, ako primetite bilo kakve promene u svom glasu, to može biti znak da tumor raste u vašem telu.

 

Foto Profimedia
FOTO PROFIMEDIA

Rane koje ne zarastaju

 

U slučaju da vašoj rani treba puno vremena da se izleči, to može biti znak raka. Objašnjenje za to je da se rak uzima kao prioritet od strane imunološkog sastava i odbrana se fokusira na rak, a ne na ranu.

 

Kašalj

 

Mnoge vrste raka mogu uzrokovati uporni kašalj, kao što je rak grla, pluća, pa čak i želuca. Proverite što je pre.

 

 

Krvarenje

 

Ako imate neobjašnjivo krvarenje koje se ne pripisuje menstrualnom ciklusu, proverite o čemu se radi. Svako krvarenje iz materice, bradavice ili drugih organa zahteva lekarski savet.

 

Kvrge u ustima ili na jeziku

 

Kvrge bele boje na desnima, grlu ili unutar usta mogu biti znak raka. Posavetujte se s doktorom.

 

Foto Shutterstock
FOTO SHUTTERSTOCK

Kvrgica ispod kože

 

Proverite imate li kvrge tako što ćete rukama prelaziti po telu. Ispipajte delove tela kao što su grudi, pazuh, trbuh, koža, grlo i testisi. To je vrlo važno jer omogućuje otkrivanje bilo kakve promene pre nego što se razvije u veće tumore.

 

Promene u stolici

 

Bilo koja vrsta promene koja traje više od dva dana, kao što je krv u stolici, može biti znak raka debelog creva. Obratite pažnju na znakove kao što su zatvor, proliv, tamnije boje stolice, sluz, bol, ili svetlije boje stolice.

 

 

Gubitak apetita ili problemi s gutanjem

 

Sve što inhibira funkciju probavnog procesa je pitanje od važnosti jer utiče na telesnu sposobnost da se prehrani iz hrane koju konzumiramo.

 

Foto Shutterstock
FOTO SHUTTERSTOCK

(NarodnaMedicina)

 

Autor: Foto: Thinkstock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!