Home » Životne priče » OSTALA JE TRUDNA SA 14 GODINA, ODUZELI SU JOJ BEBU: Jednog dana joj je stiglo PISMO i morala je da donese NAJTEŽU ODLUKU U ŽIVOTU!

OSTALA JE TRUDNA SA 14 GODINA, ODUZELI SU JOJ BEBU: Jednog dana joj je stiglo PISMO i morala je da donese NAJTEŽU ODLUKU U ŽIVOTU!

 

Petra je doživela užasnu sudbinu

Oduzeli su joj sina
Oduzeli su joj sinaFOTO: PIXABAY

Petra je 2010. godine bila povučena devojčica od 14 godina, koja je živela sa majkom koja je imala psihički poremećaj i koja je bila pripadnica Jehovinih svedoka.

 

Živela je od socijalne pomoći, u groznim uslovima, a onda se pojavio Marko (23) kojeg je upoznala na dočeku Nove godine.

– Bio je… odrastao. Drugačiji od mojih vršnjaka, drugačiji od mene. Predstavljao mi je slobodu, mogućnost da se maknem od svega, da dišem. Došao mi je kao neka uteha, mislila sam da su preda mnom neki bolji dani – priča Petra.

Nadala se da će sa Markom konačno biti srećna, ali to se nije desilo. Nakon par meseci veze Petra je ostala trudna.

– Marko nije bio srećan, no nekako je prihvatio tu činjenicu. Ali mama… Ona nikad nije prihvatila ni da imam dečka, posebno toliko starijeg od sebe. Bila je izvan sebe od užasa. Kad je čula da sam ostala trudna, potpuno je podivljala. Dete je zvala “plodom bluda i nečistoće”, stalno mi je čitala Bibliju i zvala me bludnicom – iskrena je Petra.

Ona se zatim preselila kod Markove porodice. Nije to bila sjajna situacija, kaže, ali bitno bolja nego kod kuće s majkom. Međutim, priča, majka se s tim nije mogla nositi: prijavila je policiji protuzakonitu vezu odrasle osobe s maloletnicom pa je Petra završila u domu za djvojke u sličnoj situaciji – one koje čekaju dete  a nemaju podršku okoline.

– S Markom više nisam uspevala doći u kontakt, možda je zapravo bio srećan kako su se stvari razvile. Bila sam u teškom psihičkom stanju – sama, trudna, bez ikakve ideje šta ću – objašnjava Petra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!