Home » nutricionizam » Nutricionistkinja slavnih otkriva: Ugljeni hidrati na svaka tri sata ključ za vitku liniju

Nutricionistkinja slavnih otkriva: Ugljeni hidrati na svaka tri sata ključ za vitku liniju

 

Ona je nutricionista koja od svojih pacijenata uvek traži da jedu više, u njenom program nema zabranjenih namirnica, a holivudske zvezde su spremne da budu na listi čekanja samo da bi se posavetovale sa njom. Njeno ime je Kristina Avanti, nutricionistkinja iz Los Ađelesa, koja tačno zna o čemu priča i koja ne priznaje neuspeh.

FOTO:

– Dok sam bila tinejdžerka razboleo se moj deda koji me je odgajio. Bila sam neutešna, i tugu sam utapala u hrani. Što sam više jela bila sam više gladna. Jela sam sve što mi je palo pod ruku. Izgledala sam kao balon. A onda sam se bacila na dijete. Probala sam ih 100. Pridržavala sam se jelovnika oslabila bih, ali su se kilogrami brzo vraćali. Onda sam pronašla rešenje, sama sam skinula kilograme i shvatila da je ključ zdravlja u ravnoteži. Tako sam I odabrala svoje zanimanje – objašnjava Kristina koja je zaslužna za izgled Hale Beri, Džulijane Rančić, Čelzi Hendler i brojnih slavnih dama sa crvenog tepiha.

Kristina se već 19 godina bavi aerobikom i kaže da je kombinacija vežbi i prave količine hrane ključna za uspeh.

– Ravnoteža je ključ. Uravnoteženi nutrijenti najbitniji su faktor za fit formu. Svaka tri sata trebalo bi da pojedete ugljenehidrate, proteine i zdrave masnoće. Tako dobijate energiju, ali ne i kilograme. Između obroka pojedite neke zdrave grickalice – savetuje.

Veoma je važno da sebi ne uskraćujete hranu koju volite. Na taj način mučite sebe i kada vam kočnice popuste, možete samo da napravite veliku štetu.

Njeni pacijenti svakog dana da imaju tri velika prava obroka. Da bi se kilogrami skinuli važno je da jedete, a ne da se izgladnjujete.

Naravno obroci treba da budu prilagođeni vašoj građi I usklađeni sa fizičkim naporom kome ste izloži tokom dana.

Prema njenim rečima ravnoteža u ishrani je najvažnija. Ako vam se dogodi da ste na proslavi gde se služi alkohol, za koji svi znamo koliko je kaloričan, čaša vina je dozvoljena. Ako vam se jede čokolada ili pije sok, pojedite kockicu ili popijte čašu, ali zato se potrudite da naredni obroci budu sa malim brojem kalorija. Ili im dodajte one namirnice koje će da ponište kalorije.

Recimo, cimet omogućava da vaše telo preradi šećer 20 puta brže nego inače. Zato, ako ste na dijeti, a pojeli ste kolač sipajte kašičicu cimeta u čašu vode. Popijte I ne brinite.

Čili paprika i đumbir su takođe savršeni začini za ubrzanje metabolizma i zato moraju da budu prisutni u vašoj ishrani ukoliko želite da se obračunate sa kilogramima.

FOTO:

 

Ukoliko želite baš brzo da dovedete liniju u red, recimo da se uvučete u haljinu za neku posebnu proslavu, trebalo bi da izbacite so iz ishrane, jer so utiče na to da organizam zadržava vodu.

Ali, ako ste pogrešili I niste mogli da odolite slanim perecama, pojedite bananu, jer ona sadrži kalijum, a kalijum izbacuje vodu iz tela.

Jednostavno je, samo se malo edukujte i napravite ravnotežu u obrocima.

– Savršena linija je odraz zdravlja, a zdravlje bi trebalo da nam je svima na prvom mestu – poručuje Kristi.

 

Fizička aktivnost

Što se treninga tiče, klijenti gospođe Avanti svakodnevno moraju da treniraju. Za one koji žele da baš brzo izgube kilograme preporuka je da svakog dana rade sat vremena kardio vežbi i sat joge. Ipak, ako nikuda ne žurite sa mršavljenjem najbolje je da svakog dana sebi obezbedite 30 minuta vežbi brzim hodom, a da kasnije uradite vežbe rastezanja. Znojenje, izvijanje i saginjanje izbacuje toksine koji uzrokuju nadutost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!