Home » Svakodnevnica » Najbogatije selo u Srbiji osvanulo u američkim medijima, Amerikanci ne veruju svojim očima – VIDEO

Najbogatije selo u Srbiji osvanulo u američkim medijima, Amerikanci ne veruju svojim očima – VIDEO

Priča o Gomilici, najbogatijem selu u Srbiji, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a slike bogatstva i luksuza zaintrigirale su i strane medije!

Reč je o gastarbajterskom selu na zapadu Srbije, u opštini Vladimirci, u kojem kuće sa kamenim labudovima, grifonima i lavovima podsećaju na scene iz nekada omiljene “Dinastije”.

Ovo selo punoraskošnih vila sa bazenima, većinu godine zvrji prazno jer njegovi žitelji žive i rade u Beču, a u svom teško stečenom luksuzu u zavičaju uživaju samo leti.

Jedan od njih je i Petar Đorđević (71), koji je životni i radni vek dug 50 godina proveo u Beču. Nekadašnji kamiondžija vlasnik je velelepne vile u Gomilici, ali ostatak njegove familije i dalje radi i zarađuje u Beču, već tri generacije unazad. Petar kaže i da država treba da pomogne jer selu treba vodovod, ali i bolji putevi.

Da se mladi vrate, da ožive selo. Mnogo sam se namučio u životu da bih ovo podigao – kaže Petar ponosno pokazujući na kajsija vilu iza sebe.

Tragom priče o Gomilici, američka novinska agencija Asošiejted pres objavila je reportažu upravo iz ovog sela! Evo kako to izgleda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!