Home » Životne priče » MOG SINA TUKU DRUGA DECA U ŠKOLI ZATO ŠTO SMO SIROMAŠANI: Ova ispovest šokirala je Balkan!

MOG SINA TUKU DRUGA DECA U ŠKOLI ZATO ŠTO SMO SIROMAŠANI: Ova ispovest šokirala je Balkan!

 

Reakcija škole je izostala..

Hravtski portal “24sata” objavio je priču jedne majke dečaka sa severozapada te zemlje, čiji sin ide u peti razred i žrtva je zlostavljanja druge dece.

– Sve je počelo još u 1. razredu. Sused, koji je dve godine stariji od mojega sina i ide u istu školu, počeo je pričati da smo siromašni i da živimo u staroj kući. Deca su se počela razdvajati. Krenuo je pritisak da se ne druže s njim. Pokušala sam to rešiti razgovorom s njegovim roditeljima, nadala se da će se sve smiriti i da ćemo problem uspeti rešiti među sobom – priča ova majka.

Danas njen sin ide u 5. razred, a nasilje koje trpi sve je češće. Drga deca ga maltretiraju na velikom odmoru i u povratku kući.

Majka smatra kako je sve eskaliralo jer institucije nisu preduzele dovoljno nakon što je 2016. godine maltretiranje prvi put prijavila školi.

– Nakon što su ga, u dva navrata, na autobusnoj stanici gurnuli pod auto koji je morao zakočiti kako vozač ne bi naletio na dete, obratili smo se razrednoj i direktoru škole – objašnjava majka.

U zapisniku škole nakon sastanka roditelja s majkom, direktorom, pedagogom i razrednom učiteljicom iz 2016. godine navodi se da se dečak žali da ga nekoliko učenika iz škole ismejava i izrugava, udara u rame, trbuh ili nogu oagura pod automobil na putu do škole ili prilikom povratka kući. Zbog svega je tužan i kući često dolazi uplakan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!