Home » Psihologija » Koje lice izgleda srećnije? Vaš odgovor otkriva KAKO VAM RADI MOZAK! (FOTO)

Koje lice izgleda srećnije? Vaš odgovor otkriva KAKO VAM RADI MOZAK! (FOTO)

 

Svakom čoveku je jedna polovina mozga dominantnija, a upravo to određuje kako razmišljaju, koji su im prioriteti u životu, jesu li više logični ili kreativni… Na primer, ljudi kojima je leva strana aktivnija su logičniji, skloni analitičkom razmišljanju, objektivni su. S druge strane, pojedinci kod kojih dominira desna strana mozga su više intuitivni, misaoni, subjektivni.

 

Mozak ima dve polovine, a svaka obavlja niz uloga. Obe strane međusobno komuniciraju zahvaljujući ‚‚korpus kalosumu” – skupu nervnih vlakana – najvažnijoj vezi između te dve polovine

 

Leva strana mozga upravlja desnom stranom tela, a desna – levom. Prema Bruni Dubucu, neuronaučnik sa Univerziteta McGill u Montrealu u Kanadi – stvari su komplikovanije kada je vid u pitanju. Nervi s leve strane oba oka povezuju se s levom stranom mozga, a nervi s desne strane očiju – s desnom polovinom mozga.

 

Pogledajte ilustraciju i recite koje lice na njoj je srećnije – levo ili desno:

 

foto: mysticalraven.com

Koje lice ste odabrali?

 

Levo lice

 

Kod vas je aktivnija leva strana mozga što vas čini sposobnijima za rešavanje zadataka koji uključuju logiku, jezik i analitičko razmišljanje. Leva strana mozga je bolja u:

 

Jezicima

Logici

Kritičkom razmišljanju

Brojevima

Rasuđivanju

 

foto: giphy

Desno lice

 

Kod vas je dominantnija desna strana, a to pokazuje da se odlično snalazite u ekspresivnim i kreativnim zadacima. Neke od sklonosti i sposobnosti koje su vezane za desnu polovinu mozga su:

 

Prepoznavanje lica

Izražavanje emocija

Čitanje emocija

Muzika

Boje

Mašta

Kreativnost

 

foto: giphy

(Espreso.rs )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!