Home » Savjeti » KAKO DA SE REŠITE GASOVA I NADUTOSTI BEZ LEKOVA: svaki dan pojedite ovu biljku i očekujte čudo

KAKO DA SE REŠITE GASOVA I NADUTOSTI BEZ LEKOVA: svaki dan pojedite ovu biljku i očekujte čudo

 

Čudesan narodni lek protiv bolova i nadimanja stomaka!

Nadimanje stomaka može biti bolno, neprijatno i uzrokuje gasove, a evo kako da se rešite ovog stanja jeftino i bez lekova, piše Lepa & srećna.

Stomak se najčešće nadima zbog hrane koja se teško vari, ali može biti znak i da se u telu razvija opasna bolest, poput karcinoma. Ako često osećate nadimanje stomaka, treba obavezno da posetite lekara, a mnogi stručnjaci za lečenje ove tegobe preporučuju biljku koju skoro svako ima u kuhinji. Reč je o peršunu koji je diuretik, antiseptik i reguliše upale, a vekovima je poznat kao vrlo lekovita biljka u narodnoj medicini.

Peršun ima karminativna svojstva, kao i bosiljak, morač i kamilica, što ga čini moćnim prirodnim lekom koji  rešava problem nadimanja i gasova. Možete skuvati čaj od peršuna, piti vodu u kojoj je stajao ili ga stavljati u jela kako bi pomogao u regulisanju metabolizma i radu creva. Takođe, peršun sadrži folne kiselineantoksidante (flavonidi), zdrava jedinjenja (miristicin i apiol) i vitamine K, C i A, pa je odličan prirodni lek za ceo organizam. Mnogi stručnjaci preporučuju i đumbir u borbi protiv nadimanja stomaka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!