Home » Psihologija » Kako da osvestimo svoj identitet? Pronađite unutrašnju moć u sebi

Kako da osvestimo svoj identitet? Pronađite unutrašnju moć u sebi

Tea Milanković, astrolog i energoterapeut učestvovaće na seminaru “Veliki plavi krug i u njemu zvezda – budi zvezda sopstvenog života”.

 

Tema njenog izlaganja biće “Energetska psihologija u praksi: kako da osvestimo svoj pravi identitet i centar naše unutrašnje moći?” Tim povodom porazgovarali smo sa njom na temu identiteta, a pitali smo je i šta je to unutrašnja moć.

Šta je zapravo naš pravi identitet?

-Naš identitet je naš intimni način spoznaje realnosti. Niko ne može isto videti boje, omirisati mirise, osetiti dodir povetarca i čuti Pavarotijevog Karuza, jer svako od nas ima svoju intimnu reakciju. Bića na različita izražavanja života. Ova reakcija je naš lični pečat, i što više prepoznajemo svoje reakcije, to smo više na svom identitetu odnosno više u realnosti života. Ukoliko nemamo svest o sopstvenim reakcijama, tada lagano možemo preuzeti mehanizam nekog drugog, često naših najbližih (roditelji, partneri, učitelji) i reagovati na njihov način. Međutim tada ne živimo našu realnost, već smo izmešteni, skliznuli sa puta što automatski vodi u disbalans, a disbalans stvara blokade čiji su simptomi prvo prepoznatljivi kao negativne emocije tuga, bes, nezadovoljstvo, strah…a zatim, ukoliko je gubitak identieta dugoročan može doći i do razvoja bolesti. Jer u osnovi našeg imuniteta (i fizičkog i energetskog) je naš identitet.

Kako se on prepoznaje?

-Kada smo na našem identietu mi nismo reaktivni već proaktivni. Jasno prepoznajemo šta je ono što se dešava u nama ili u našim okolnostima i svesno biramo odogovor kao reakciju. Da bi smo naučili da budemo stabilni na svom identitetu potrebno je da naučimo energetsku strukturu čoveka, jezik naših emocija i energija, kao i načine kako se one izražavaju.

Šta označava termin “unutrašnja moć” i koliko je ona zapravo moćna?

-Svest je energija koja je ključ za otključavanje rezervoara naše unutrašnje moći. Svako od nas poseduje taj neiscrpni rezervoar, ali da bismo ga otkrili neophodno je da imamo određenu količinu svesti o sebi. Možda ovo zvuči preteško, i tek jednog dana dostižno, ali mi svakog dana imamo mogućnost da preuzmemo svest o sebi i da spoznamo ko smo. Već od prvog pogleda nakon buđenja, prisećanja na san, načina na koji dočekujemo novi dan, razgovora sa ljudima, emocijama koje se boje različita dešavanja…ukoliko smo budni u osluškivanju sebe, i sopstvenih reakcija možemo osvojajati sve više i više svesti. I u jednom momentu, kada sakupimo dovoljnu količinu spoznaje otvara se taj rezervoar unutrašnje moći. Spoznaja ko smo i šta sve možemo. A ona je moćna baš onoliko koliko nama lično treba. Ni više ni manje od toga.

Kojim metodama pomažete ljudima da pronađu tu moć u sebi?

-U svojoj praksi sa klijentima i studentima koristim metode energetske psihologije i astrohealinga, koje na jedan vrlo razumljiv i svima dostupan način prenose znanje o energetskim sistemima čoveka i univerzuma. Moj cilj je uvek da pokažem put i omogućim da se preuzme što više svesti o svom identitetu, i time ponudim ključ za otvaranje unutrašnje moći. A zatim da u pravom momentu pustim klijenta da sam otključa svoj pun potencijal. AstroMeridijanska terapija je savršen alat za to, jer nam omogućava da se uz pomoć jezika natalne karte koja daje uvid u potencijal klijenta fokusiramo na ključna uverenja koja upravljaju reakcijama, a zatim da tapkanjem na tačke meridijana uđemo u taj “nesvesni operativni sistem” i promenimo sabotirajuća uverenja u podržavajuća. Tako učimo našu energiju da radi za nas – čime postajemo Kreatori sopstvenog života.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!