Home » Ljepota i zdravlje » Kada vidite za šta sve možete iskoristiti koru od banane, biće vam žao što ranije niste otkrili ove GENIJALNE trikove!

Kada vidite za šta sve možete iskoristiti koru od banane, biće vam žao što ranije niste otkrili ove GENIJALNE trikove!

 

Sadrže tri prirodna šećera – saharozu, fruktozu i glukozu, kombinovanu sa vlaknima. Mnogi ljudi bacaju koru, a ni ne znaju da se u njoj nalazi 50% hranljivih materija. Kora od banane nije ništa manje značajna od samog voća!

Lečenje psorijaze

Lečenje psorijaze

Foto: ilyke.co
Kora od banane ne može u potpunosti izlečiti tu bolest kože, ali može da ublaži njene simptome – svrab i crvenilo i ubrzava proces ozdravljenja. Utrljajte koru na ugroženo područje i ostaviti ga tako 10 minuta.

Uklonite bradavice sa kože

Uklonite bradavice sa kože

Foto: ilyke.co
Osim što ih uklanja, kora banane sprečava ponovno pojavljivanje bradavica. Potrebno je da stavite komad kore na željeno mesto, stavite flaster i ostavite da prenoći.

Izbeljivanje zuba

Izbeljivanje zuba

Foto: ilyke.co
Ako želite lepe bele zube – koristite koru od banane. Svaki dan tokom 2 nedelje utrljavajte zube korom i rezultati će postati vidljiviji.

Kora od banane vam može pomoći da izgubite kilograme

Kora od banane vam može pomoći da izgubite kilograme

Foto: ilyke.co
Banane su idealan izbor za mršavljenje, imaju veliki sadržaj probiotika koji poboljšavaju proces mršavljenja. Prokuvajte u vrelu vodu koru banane i napravite čaj od toga. Možete dodati kore i u bilo koji šejk. Možete ih koristiti i kao piling.

Tretman protiv akni i bora

Tretman protiv akni i bora

Foto: indiatimes.in
Kora od banane je dobra za negu kože. Sadrži antioksidante i svojstva protiv starenja, hidrira i hrani kožu i poboljšava njenu elastičnost i gipkost. Jednostavno utrljajte koru banane na ugroženo područje kože i ostaviti ga da odstoji pola sata.

Čišćenje

Čišćenje

Foto: ilyke.co
Kora od banane je bogata mastima i ima bogata hidrantna svojstva, pa je samim tim odlična za čišćenje kožnih cipela, nameštaja i srebrnog nakita.

Ujedi insekata

Ujedi insekata

Foto: ilyke.co
Utrljajte koru banane na mesto gde vas je ujeo neki insekt i smanjiće se svrab i koža će se umiriti.

Uklanjanje biljnih vaši

Uklanjanje biljnih vaši

Foto: prevention.com
Potrebno je da uzmete par kora od banane, iskopate rupu u zemlji i postavite kore banane na mesto gde se nalazi koren biljke. Vaši i mravi će naći visoku koncentraciju kalijuma u kori i ostaviće vaše biljke na miru.

Mrlje od mastila

Mrlje od mastila

Foto: improvingyourworld.com
Kada se izmastite od mastila, ne mogu vam pomoći ni voda ni sapun. Zato kora od banane može! Utrljajte ruke korom i gledajte kako mrlje nestaju, jer banana sadrži prirodna ulja koja uklanjaju bilo koju boju.
Image source: ilyke.co

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!