Home » Zanimljivosti » Bajkovito: Priroda je prisvojila ovaj napušteni otok – na zadivljujući način!

Bajkovito: Priroda je prisvojila ovaj napušteni otok – na zadivljujući način!

 

Majka priroda je prisvojila napušteno mjesto koje leži nedirnuto na bujnom, brežuljkastom krajoliku otoka Goqui. Nekadašnji dom desetaka ribara sada je potpuno izmijenjen prirodnim zelenim biljnim prekrivačem koji se omotao oko zgrada poput nekakvog džempera.

1
Izvor: Trenf
2
Izvor: Visual Cookies

Goqui je jedan od 18 nenaseljivih otoka Shengsi arhipelaga koje se se sastoje od skoro 400 otoka i proteže se do ušća kineske rijeke Yangtze. U jednom periodu, otok Goqui je bio prosperitetno selo kojeg su ribari i njihove obitelji nazivale dom.

S vremenom, kako su ribari odustajali od svog posla i napuštali domove kako bi se preselili u unutrašnjost Kine, ostavili su za sobom niz nenaseljenih kuća. Dok su neki od Shengsi otoka popularna turistička odredišta s različitim prirodnim atrakcijama, Goqui je zaboravljen od svih osim od Majke prirode.

3
Izvor: Trenf
4
Izvor: Trenf
5
Izvor: deMilked
6
Izvor: Pulptastic

Suptropska klima otoka Goqui stvorila je umjereni okoliš savršen za nekadašnje stanovnike. Sada kad tih ljudi više nema, bogato zelenilo se proširilo preko zgrada i uz kamene zidove i propinje se preko prostranih, maglovitih brežuljaka dokle god seže pogled.

Napuštena mjesta poput otoka Goqui nude vizualni nagovještaj kakv bi mogao biti život nakon ljudske vrste – i moramo reći da je prilično lijepo.

7
Izvor: Cultura Inquieta
8
Izvor: Odd Pad
9
Izvor: Trenf
10
Izvor: GB Times

all-that-is-interesting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!