Home » Recepti » AKO VAS BOLE LEĐA, VRAT ILI ZGLOBOVI: dnevna doza ovog lekovitog ulja košta samo 4 dinara

AKO VAS BOLE LEĐA, VRAT ILI ZGLOBOVI: dnevna doza ovog lekovitog ulja košta samo 4 dinara

 

Umesto lekova protiv upale i analgetika, pokušajte da bol u leđima ili zglobovima umirite ovim blagotvornim dodatkom ishrani!

Ako osetite bol u leđima, najverovatnije vas boli lumbalna kičma ili, kako se kaže u narodu, krsta, piše Lepa & Srećna. Prema statistici, taj bol obično ne ukazuje na značajan problem i može se izlečiti promenom stila života.

To uključuje vežbanje, češću šetnju, gubitak viška kilograma ali i odgovarajuće dodatke ishrani.

Od suplemenata, lekari preporučuju riblje ulje koje sadrži esencijalne omega-3 masne kiseline, a dnevna doza košta svega 4 dinara. Ovo je zdravija alternativa antizapaljenskim lekovima koje mnogi bolesnici uzimaju. Istraživači tvrde da se kod pacijenata posle dve nedelje može bar smanjiti doza lekova protiv bolova, a mesec dana po uključivanju ribljeg ulja u terapiju, 60 odsto njih je potpuno prestalo da uzima lekove.

Doktori naglašavaju da riblje ulje ima još jednu prednost u odnosu na antiinflamatorne lekove – ne izaziva čir na želucu, kao ni rizik od srčanog ili moždanog udara što ovi lekovi mogu izazvati, naročito ako se uzimaju u velikim dozama. Uz sve to, pozitivan efekat ribljeg ulja navode i pacijenti koji su patili od bolova u zglobovima.

Izvor: Lepa & Srećna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!