Home » Savjeti » 5 saveta kako možete pametno iskoristiti omekšivač u svom domu

5 saveta kako možete pametno iskoristiti omekšivač u svom domu

 

Evo na koje sve načine možete iskoristi omekšivač za veš i olakšati sebi kućne poslove.

Osim za meko i mirišljavo rublje, snalažljive domaćice omekšivač koriste u prilikama kojih se ne bismo setili na prvu loptu. Evo koje kućne poslove možete olakšati uz upotrebu ove mirisne tečnosti.

1.OSVEŽAVA PROSTOR

Ako ne želite da trošite novac na kupovinu osveživača vazduha, možete ga napraviti sami od samo dva sastojka. Bočicu s raspršivačem napunite vodom i omekšivačem u razmeri 1:3. Mešavinom poprskajte zavese, tepih i ostalu tkaninu u domu kojoj želite udahnuti prijatniji miris. Kako bi vam dom neprestano mirisao, ovu praksu ponavljajte po potrebi, a s obzirom na to da na tržištu postoje omekšivači raznih mirisa, u svom domu svaki put možete stvoriti novi ugođaj. Uz miris lavande ceo dom može u trenu zamirisati na proleće.

2.OMEKŠAVA ČETKICE ZA ŠMINKANJE

Sve žene koje su ljubitelji šminkanja oduševiće trik s kojim svoje četkice mogu omekšati uz pomoć sastojka koje već imaju u svom kupatilu. Četkice će biti mekše ako ih nakon pranja ostavite u vodi u koju ste stavili nekoliko kapi omekšivača. Nakon što odstoje desetak minuta, dobro ih isperite, osušite i spremni su za korištenje. Kako vam se ne bi odlepila četkica pazite da voda ne dodje do tog dela gde je lepak. Ovaj trik se može primeniti i na četkice za bojenje.

 

3.DAJE SJAJ GLATKIM POVRŠINAMA

Sredstvo za čišćenje podova i glatkih površina često zaboravimo da stavimo na popis potrepština pre odlaska u kupovinu. Ako vam je ovaj scenarijo poznat, uz omekšivač se više nećete morati hvatati za glavu sledeći put kada vam gosti budu dolazili u posetu, a vi nemate čime prebrisati pod. Želite li imati sredstvo za čišćenje koje glatkim površinama daje sjaj, pomešajte omekšivač i vodu u srazmeru 1:4. Osim podova, ovom tekućinom možete prebrisati sve staklene i glatke površine.

4.ČISTI ZAGORELE OSTATKE HRANE NA POSUĐU

Uz već poznatu mešavinu omekšivača i vode lako se mogu očistiti tvrdokorne mrlje, pa čak i one od zagorele hrane na posuđu. Potrebno je samo sipati vodu i omekšivač u zagorelu posudu i pustiti da odstoji sat vremena. Nakon toga ćete bez mukotrpnog ribanja moći očistiti posudu do te mere da u njoj vidite svoj odraz.

 

5.UKLANJA KAMENAC S TUŠ-KABINE

Na mokar sunđer nanesite omekšivač i njime prebrišite vrata tuša. Osim što će vam kupatilo duže vreme mirisati, to će smanjiti i pojavu kamenca, jer se kapljice više neće toliko zadržavati na staklenoj površini.

 

Izvor: zadovoljna.dnevnik.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!