Home » Savjeti » 10 NAČINA DA SNIZITE KRVNI PRITISAK BEZ LEKOVA: ovo ne košta ništa, a može da vam spase život

10 NAČINA DA SNIZITE KRVNI PRITISAK BEZ LEKOVA: ovo ne košta ništa, a može da vam spase život

 

Visok krvni pritisak može ozbiljno da ošteti zdravlje, pa čak da prouzrokuje srčani udar! Evo kako da jeftino i lako regulišete krvni pritisak bez lekova, piše Lepa & srećna.

Stručnjaci pacijentima sa visokim krvnim pritiskom preporučuju brzo hodanje kao laku, a delotvornu fizičku aktivnost. Ako bolujete od visokog pritiska treba da smanjite unos soli na 1 500 mg dnevno, a od namirnica se preporučuje hrana bogata kalijumom, kao što su krompir, banane i paradajz. Iako su mnogi začuđeni, istraživanja pokazuju da slušanje klasične muzike 30 minuta dnevno može da reguliše pritisak, a mnogi predlažu da je bolje popiti jednu čašu crnog vina dnevno, nego izbegavati alkohol.

Ako radite duže od 41 sati nedeljno, preti vam rizik da dobijete hipertenziju, zato se odmor i opuštanje itekako preporučuju. Smanjite unos pića sa kofeinom, ali se preporučuje da svakog dana pojedete komadić crne čokolade sa 70 procenata kakaoa, jer ona podstiče elastičnost krvnih sudova. Od napitaka za smanjenje pritiska najbolji efekat daje sojino mleko i čaj od hibiskusa.

Izvor: Lepa & srećn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*

error: Zaštićen sadržaj. Zabranjeno kopiranje!